Bramborový salát s červenou řepou

Bramborový salát s červenou řepou

Potřebujete: 250g vařených brambor ve slupce, 1 ks středně velké vařené nebo kvašené červené řepy, 1 cibulka šalotka nebo jarní cibulka s natí, 2 ks sterilovaných okurek, 2 ks vařených vajec, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce pikantní hořčice, 1 lžička citúonové šťávy, sůl, mletý pepř.

Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 260 kcal,
tuky: 6g, sacharidy: 44g, bílkoviny: 9g

Postup přípravy:

1. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Červenou vařenou, nebo pečenou řepu oloupeme a nastrouháme na hrubší nudličky.

2. V míse promícháme brambory s řepou, osolíme, opeříme a ochutíme olejem, hořčicí a citrónovou šťávou. Do salátu přimícháme nakrájenou cibulku a vařená vejce s kyselou okurkou.

3. Salát před podáváním necháme proležet v chladu.

 

 

4524

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku