Mrkev jako královna zeleniny: Vyzkoušejte ji ve fit verzi mrkvánků
Bramborový salát s červenou řepou
Potřebujete: 250g vařených brambor ve slupce, 1 ks středně velké vařené nebo kvašené červené řepy, 1 cibulka šalotka nebo jarní cibulka s natí, 2 ks sterilovaných okurek, 2 ks vařených vajec, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce pikantní hořčice, 1 lžička citúonové šťávy, sůl, mletý pepř.
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 260 kcal,
tuky: 6g, sacharidy: 44g, bílkoviny: 9g
Postup přípravy:
1. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Červenou vařenou, nebo pečenou řepu oloupeme a nastrouháme na hrubší nudličky.
2. V míse promícháme brambory s řepou, osolíme, opeříme a ochutíme olejem, hořčicí a citrónovou šťávou. Do salátu přimícháme nakrájenou cibulku a vařená vejce s kyselou okurkou.
3. Salát před podáváním necháme proležet v chladu.
4524
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný