Bramborový salát

Bramborový salát

Potřebujete: 1,2kg malých brambor (asi 5 cm),20g másla, 60 ml olivového oleje, 400 g batátů, 50 g červené cibule, 1 lžíce octa balsamiko, 1 lžíce citronové šťávy, špetka sypké stévie, 220 g mraženého hrášku

Recept pro 8 osob.
1 porce obsahuje = 221,8 kcal,
tuky: 8,5g, sacharidy: 38,9g, bílkoviny: 4,5g

Postup přípravy:

1.Brambory i batáty oloupejte.Brambory rozkrojte na polovinu a vařte asi 6 minut.

2.Batáty nakrájejte na plátky asi 5mm široké (pokud budou do salátu moc veliké,
můžete je potom rozkrojit na polovinu nebo čtvrtinu).

3.Troubu si předehřejte na 200 °C a na dva velké plechy rozložte pečicí papír.

4.Vařené brambory sceďte a prolijte studenou vodou.

5.Brambory i batáty rozložte na připravené plechy,přidejte kousky másla,zakapejte
olivovým olejem a pečte v troubě asi 20 minut.Potom brambory otočte a dopečte dozlatova.

6.Červenou cibuli oloupejte, nakrájejte na tenké proužky a spařte vařící vodou.

7.Do mísy si přesypte upečené brambory a batáty,přidejte cibuli,ocet, citrónovou šťávu,
rozmrazený hrášek a rozdrobený balkánský sýr.Vše jemně promíchejte a nechte proležet.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

 

 

 

1499

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku