Vánoční perníčky: laskomina s pepřem jako lék na žaludeční obtíže i cesta k nalezení partnera
Bramborový salát
Potřebujete: 1,2kg malých brambor (asi 5 cm),20g másla, 60 ml olivového oleje, 400 g batátů, 50 g červené cibule, 1 lžíce octa balsamiko, 1 lžíce citronové šťávy, špetka sypké stévie, 220 g mraženého hrášku
Recept pro 8 osob.
1 porce obsahuje = 221,8 kcal,
tuky: 8,5g, sacharidy: 38,9g, bílkoviny: 4,5g
Postup přípravy:
1.Brambory i batáty oloupejte.Brambory rozkrojte na polovinu a vařte asi 6 minut.
2.Batáty nakrájejte na plátky asi 5mm široké (pokud budou do salátu moc veliké,
můžete je potom rozkrojit na polovinu nebo čtvrtinu).
3.Troubu si předehřejte na 200 °C a na dva velké plechy rozložte pečicí papír.
4.Vařené brambory sceďte a prolijte studenou vodou.
5.Brambory i batáty rozložte na připravené plechy,přidejte kousky másla,zakapejte
olivovým olejem a pečte v troubě asi 20 minut.Potom brambory otočte a dopečte dozlatova.
6.Červenou cibuli oloupejte, nakrájejte na tenké proužky a spařte vařící vodou.
7.Do mísy si přesypte upečené brambory a batáty,přidejte cibuli,ocet, citrónovou šťávu,
rozmrazený hrášek a rozdrobený balkánský sýr.Vše jemně promíchejte a nechte proležet.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
1499
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný