Bramborový krém s bílou fazolí a chia semínky
Potřebujete:2 lžíce rostlinného oleje na tepelnou úpravu,1⁄2ks cibule, 1 lžičku kari,1 lžičku koriandru,250g brambor,1l zeleninového vývaru, 400g sterilovaných bílých fazolí,sůl a pepř podle chuti,250ml kysané smetany,1 lžíci chia semínek,nasekanou čerstvou petrželku
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 315 kcal,
tuky: 11g, sacharidy: 30g, bílkoviny: 41g
Postup přípravy:
1.Na oleji zpěníte nadrobno nakrájenou cibulku.Dřív než zhnědne,
přidáte koření – koriandr a kari.
2.Očištěné,na drobné kostičky nakrájené brambory přidáte a také
opečete s kořením.Přidáte vývar.Vaříte asi 10 minut,než změknou.
3.K vařeným bramborům přidáte polovinu sterilovaných fazolí.Z
druhé poloviny umixujete ponorným mixerem pyré a také přidáte do
polévky.
4.Podle chuti dokořeníte solí a pepřem.
5.Na talíři naservírovanou polévku posypete chia semínky,přidáte
lžíci smetany a přidáte sekanou petrželku.
Vhodná je polévka pro zařazení do bezlepkového jídelního lístku.
(Pokud máte radši hustější polévky,můžete chia semínka vsypat do
polévky asi 15 minut před podáváním.Semínka polévku zahustí.)
Více receptů na www.diarecepty.cz.
359
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný