Bramboráčky s červenou řepou
Potřebujete: 5ks brambor, 2 lžíce nastrouhané červené řepy (možno sterilované i s trochou nálevu), sůl, pepř, 1 vejce, 1 lžíce mouky, 1 stroužek česneku, 1 lžička citrónové šťávy, hrst bazalkových listů, olej na smažení.
Recept pro 2 osoby.
1 porce obsahuje = 370 kcal,
tuky: 19 g, sacharidy: 45 g, bílkoviny: 8 g
Postup přípravy:
1. Brambory nastrouháme na struhadle s většími slzičkami na hrubší nudličky. Přidáme nastrouhanou červenou řepu. Osolíme,opepříme, zahustíme troškou mouky a spojíme vajíčkem. Směs dobře rozmícháme. Chuť zvýrazníme přidáním utřeného stroužku česneku. Zakápneme citrónovou šťávou a přidáme hrst bazalkových lístků případně jiné čerstvé bylinky.
2. Na rozpaléné pánvičce smažíme v malém množství oleje z obou stran křupavé bramboráčky, které po osmažení vysušíme kuchyňským papírem.
Tip: Nejchutnější jsou ještě teplé s miskou naložených sladkokyselých brusinek.
685
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný