Boloňské špagety bez masa
Suroviny: 500 g špaget, 400 g plechovku cizrny (nebo čočky,, fazolí), 2 plechovky loupaných rajčat, 2 vrchovaté lžičky drceného česneku, sůl a pepř na dochucení, feta sýr, 1/4 šálku lněného oleje
Suroviny na 4 porce.
Postup přípravy:
1. Špagety uvaříme dle návodu.
2. V pánvi smícháme cizrnu s rajčaty, přivedeme k varu, přidáme česnek, sůl, pepř a za občasného míchání dusíme.
3. Uvařené špagety scedíme, vmícháme lněný olej, naservírujeme na talíře a přelijeme rajčatovou směsí.
4. Na závěr posypeme feta sýrem.
Zdroj: www.zdravetuky.cz
1786
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný