Boloňské špagety bez masa

Boloňské špagety bez masa

Suroviny: 500 g špaget, 400 g plechovku cizrny (nebo čočky,, fazolí), 2 plechovky loupaných rajčat, 2 vrchovaté lžičky drceného česneku, sůl a pepř na dochucení, feta sýr, 1/4 šálku lněného oleje

Suroviny na 4 porce.

Postup přípravy:

1. Špagety uvaříme dle návodu.

2. V pánvi smícháme cizrnu s rajčaty, přivedeme k varu, přidáme česnek, sůl, pepř a za občasného míchání dusíme.

3. Uvařené špagety scedíme, vmícháme lněný olej, naservírujeme na talíře a přelijeme rajčatovou směsí.

4. Na závěr posypeme feta sýrem.

Zdroj: www.zdravetuky.cz

1786

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku