Bezlepkové kukuřičné lívanečky s ovocem
Na lívance: 490 ml mléka, 350 g Kukuřičné mouky Labeta, 1 Instatntní droždí Labeta, špetka soli, 1 vejce, 50 g cukru nebo jiného sladidla (i méně - podle chuti), trocha vanilky a citronové kůry na dochucení.
Na ozdobu: 200 g zakysané smetany, čerstvé ovoce, čerstvá máta.
Postup přípravy:
Smícháme všechny sypké ingredience potřebné na lívance, přidáme vejce a teplé mléko a necháme na teplém místě kynout asi 45 minut. Z nakynutého těsta smažíme lívance dozlatova na olejem vymazaném lívanečníku. Zdobíme je zakysanou smetanou, čerstvým ovocem a můžeme přidat i lístky máty. V zimě můžeme na ozdobu použít ovoce mražené, které prohřejeme a případně zahustíme škrobem.
Zdroj: Labeta
842
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný