Beránek netradičně – mrkvový
Symbol beránka nesmí ve velikonočních přípravách chybět. Mnozí z nás už mají své ozkoušené recepty a ověřené ty nejlepší formy. Proč ale nezkusit něco nového, stejně chutného, navíc ale zdravého?
Ingredience:
300 g špaldové mouky
4 střední mrkve nastrouhané najemno
½ kelímku kyšky
2 vejce
3 lžíce kokosového oleje
3 lžíce medu
1 balíček prášku do pečiva bez fosfátů
nasekané mandle
sušené ovoce – rozinky, brusinky, kustovnice
špetka soli
šťáva z čerstvého citronu
Postup:
1. Nastrouhanou mrkev vyšlehejte s vajíčky. Přidejte kyšku, kokosový olej a med a znovu vyšlehejte.
2. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a vyšlehejte, nakonec přidejte mandle a sušené ovoce a vyšlehejte hladké těsto.
3. Formu na beránka vymažte kokosovým olejem a vysypte špaldovou moukou. Nalijte těsto do formy těsto a pečte na 180 °C. Vyzkoušejte špejlí, jestli je beránek hotov,
podle typu formy trvá pečení 40 minut až hodinu a čtvrt.
Zdroj: NATURHOUSE
1302
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný