Levandule: Uklidňuje mysl a léčí tělo. Voňavý olejíček i víno si snadno vyrobíte doma
Batátová kaše s květákem
Potřebujete:800g batátů – sladké brambory,350 g květáku,100 ml teplého mléka,100 g řeckého jogurtu,1 lžičku skořice,špetku nového koření,špetku muškátového oříšku,1 lžíci třtinového cukru,špetku soli,pažitku
Recept pro 8 osob.
1 porce obsahuje = 220 kcal,
tuky: 2g, sacharidy: 45g, bílkoviny: 12g
Postup přípravy:
1.Batáty nakrájejte na kostičky o velikosti asi 1cm a společně s menšími květákovými
růžičkami nechte v osolené vodě uvařit do měkka asi 15–20 minut.
2.Po uvaření zeleninu slijte a přesypte do mixéru.Přidejte ostatní suroviny a vše mixujte,
dokud není kaše hladká.Pokud je příliš hustá,můžete přilít trochu teplého mléka.
3.Na talíři můžete ozdobit pažitkou.
Pozn.: Podávejte k pečeným nebo pikantně upraveným masům.
1139
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný