Bagel

Bagel

Potřebujete: 270 g hladké mouky, 80 g celozrnné mouky, 270 ml vlažné vody, 5 g droždí, 3 lžíce melasy, špetku soli, 1 lžíci rostlinného oleje Podle chuti: například agávový sirup, kurkumu nebo mák na posypání

Postup:

1. Do mísy rozdrobte droždí, přidejte melasu, 100ml vlažné vody, zamíchejte a nechte vzejít kvásek. Pak přidejte zbytek vlažné vody a nakonec mouku a sůl.

2. Vypracujte hladké těsto. Jestliže je husté, můžete přidat ještě trošku vody. Z těsta vytvarujte čtyři koule a vložte je do mísy vymazané olejem. Zakryjte utěrkou a nechte je na teplém místě vykynout.

3. Troubu si předehřejte na 200 °C.

4. V malé misce si připravte trochu agávového sirupu se špetkou kurkumy.

5. Připravte si hrnec s vařící vodou.

6. Doprostřed vykynutého bochánku udělejte prstem namočeným v mouce důlek. Do vařící vody postupně vložte bagely, povařte je asi 30 sekund a obraťte.

7. Po další půl minutě bagely vyndejte a rozložte na plech na pečicí papír. Povrch těsta potřete agávovým sirupem s kurkumou a posypte mákem.

8. Pečte asi 30 minut, dokud nejsou bagely zlatavé a na poklep nezní dutě.

811

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku