Bagel
Potřebujete:270g hladké mouky,80g celozrnné mouky,270ml vlažné vody,5g droždí, 3 lžíce melasy,špetku soli,1 lžíci rostlinného oleje.Podle chuti:například agávový sirup,kurkumu,mák na posypání
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 310 kcal,
tuky: 4g, sacharidy: 10g, bílkoviny: 69,8g
Postup přípravy:
1.Do mísy rozdrobte droždí,přidejte melasu,100ml vlažné vody,zamíchejte
a nechte vzejít kvásek.Pak přidejte zbytek vlažné vody a nakonec mouku
a sůl.
2.Vypracujte hladké těsto.Jestliže je husté,můžete přidat ještě trošku vody.
Z těsta vytvarujte čtyři koule a vložte je do mísy vymazané olejem.Zakryjte
utěrkou a nechte je na teplém místě vykynout.
3.Troubu si předehřejte na 200 °C.
4.V malé misce si připravte trochu agávového sirupu se špetkou kurkumy.
5.Připravte si hrnec s vařící vodou.
6.Doprostřed vykynutého bochánku udělejte prstem namočeným v mouce důlek.
Do vařící vody postupně vložte bagely,povařte je asi 30 sekund a obraťte.
7.Po další půl minutě bagely vyndejte a rozložte na plech na pečicí papír.
Povrch těsta potřete agávovým sirupem s kurkumou a posypte mákem.
8.Pečte asi 30 minut,dokud nejsou bagely zlatavé a na poklep nezní dutě.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
1339
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný