Bagel

Bagel

Potřebujete:270g hladké mouky,80g celozrnné mouky,270ml vlažné vody,5g droždí, 3 lžíce melasy,špetku soli,1 lžíci rostlinného oleje.Podle chuti:například agávový sirup,kurkumu,mák na posypání

Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 310 kcal,
tuky: 4g, sacharidy: 10g, bílkoviny: 69,8g

Postup přípravy:

1.Do mísy rozdrobte droždí,přidejte melasu,100ml vlažné vody,zamíchejte
a nechte vzejít kvásek.Pak přidejte zbytek vlažné vody a nakonec mouku
a sůl.

2.Vypracujte hladké těsto.Jestliže je husté,můžete přidat ještě trošku vody.
Z těsta vytvarujte čtyři koule a vložte je do mísy vymazané olejem.Zakryjte
utěrkou a nechte je na teplém místě vykynout.

3.Troubu si předehřejte na 200 °C.

4.V malé misce si připravte trochu agávového sirupu se špetkou kurkumy.

5.Připravte si hrnec s vařící vodou.

6.Doprostřed vykynutého bochánku udělejte prstem namočeným v mouce důlek.
Do vařící vody postupně vložte bagely,povařte je asi 30 sekund a obraťte.

7.Po další půl minutě bagely vyndejte a rozložte na plech na pečicí papír.
Povrch těsta potřete agávovým sirupem s kurkumou a posypte mákem.

8.Pečte asi 30 minut,dokud nejsou bagely zlatavé a na poklep nezní dutě.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

1339

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku